ŞTIRI CORPORE SANO

Lucru bine făcut în România: Corpore Sano

Există momente, dar există şi locuri despre care poţi crede că au fost făcute să ilustreze un proverb. De exemplu acesta: Mens sana in corpore sano, cel evocat în scrierile lui Jivenal, ce vă evocă?

Dacă nu aveţi o amintire care să se lege direct de tema pe care romanii o considerau drept esenţială pentru aşezarea vieţii noastre într-un tipar al echilibrului, atunci chiar e păcat.

Dar să ştiţi că timpul nu e pierdut şi, în acest sens, aş vrea să vă vorbesc despre o experienţă absolut fabuloasă, revigorantă din mai multe puncte de vedere, încercată foarte de curând în Complexul balnear şi de recuperare din Techirghiol. Este, vă rog să nu mă credeţi întru totul pe cuvânt şi să testaţi singuri veridicitatea relatării mele, o locaţie care rivalizează la nivelul standardelor cu tot ce am văzut mai bun în acest gen de destinaţii în care se îmbină tratamente specifice cu unele generale, de tip antistres. În orice caz, mărturisesc cu ruşine, ceva ce nu mă aşteptam să găsesc acasă, mai ales după experienţele turismului socialist şi post-socialist, din ce în ce mai sărac şi manelizat naţional.

Ceea ce am văzut aici are, foarte pe scurt, următoarele caracteristici: curăţenie dusă până la nivelul obsesiv (toate prosoapele şi halatele sunt schimbate zilnic, se freacă şi se şterg culoarele de la 8 dimineaţa la 8 seara), cabine de tratament cu aparatură de cea mai înaltă calitate, un personal şcolit, stilat şi cu un comportament realmente prevenitor. Plus o buncătărie foarte corectă, servită în regim de bufet suedez, având în permanenţă cel puţin două meniuri la alegere. Totul în condiţiile în care preţurile sunt absolut abordabile aflându-se la media ofertei hoteliere din România, fapt absolut notabil din moment ce pachetul cuprinde, în banii respectivi, cinci proceduri prescrise de un medic de specialitate aflat acolo cam 10 ore pe zi, în restul timpului fiind în